Keskiviikko 3.12.2014 Hakunila

 

Viime viikon suunnitelma kiertää kaikki viisi Vantaan uimahallia meni mönkään, ja pikkuisen harmittaa vieläkin. Tänään töiden jälkeen suuntasin kohti Hakunilan uimahallia. Vähän oli pimeässä vaikea löytää, ja ajoreitti kulki vähän laittomasti pyörätien tapaisen yli ja penkereen kautta. Perille kuitenkin pääsin.

 

Kassalla huomasin, että Vantaan työntekijöille maksu olisi kolme euroa muuten viisi euroa. Ei ollut mukana kaupunkikorttia eikä palkkakuittia joten viisi euroa maksoin. Ystävällinen myyjä neuvoi minne mennä, ja toivotteli hyvää uintia.

 

Hakunilan uimahalli vaikutti aika uudelta. Paikat olivat siistit ja esim. kaikki kyltit uuden oloiset sekä selkeät. Olisi joskus kiva tarkemmin pohtia näitä kaiken maailman kylttejä joita on pitkin poikin julkisia tiloja. Osa on ihan asiallisia ja osa taas todella huonoja. Sekä Tikkurilassa että Hakunilassa kaupungin tekemät kyltit olivat tehty kaupungin omalle pohjalle (värimaailma ja fontit ”oikein”) ja hienosti laminoituja.

 

Hakunilan pukuhuoneessa oli sellaiset kaapit jossa on ”kaksi kaappia yhdessä” eli ylä – ja alakaappi. Nämä ovat ihan ok, mutta en erityisesti tykkää. Avain oli perinteisessä kumilenkissä joka on minun mieleen.

 

Peseytymistilat olivat kivat ja saunat hyvät. Kun menin hallin puolelle, olin yllättynyt miten moninainen halli oli. Minulla oli vain 40 minuuttia aikaa uida joten pitää mennä takaisin jotta voi kokeilla terapia-allasta ja höyrysaunoja joihin nyt en ehtinyt.

 

Erityisesti tykkäsin hallin valaistuksesta, joka oli ison altaan ympärillä eikä liian kirkas. Radat olivat leveät ja osin merkitty (vesijuoksu sekä varatut radat joissa oli vesijumppaa ja uimaseuran harjoittelut). Muut radat olivat sekavasti kaikkien käytössä eikä esim. uinti suuntaa ollut merkitty.

 

Hauska huomata, miten paljon asioita uimahallissa voi havainnoida. Hakunilassa kiinnitin erityisesti huomiota vesijumpan vetäjiin. Ensimmäisen jumpparyhmän vetäjä näytti muutaman kerran mitä pitää tehdä, ja sitten katsoi aikaa sekuntikellosta. Minusta tämä vaikutti todella oudolta. Minusta jumpan musiikki oli todella huonoa (kirjoitan tässä blogissa vain omia mielipiteitäni). Toiseen jumppaan tuli toinen ohjaaja ja vain kolme osallistujaa: mikä oli minusta outoa koska jumpat ovat yleensä todella suosittuja. Jumppa alkoi kivalla musiikilla ja vetäjä näytti liikkeitä melkein koko ajan ja rytmitti hyvin. Noin 20 minuutin kuluttua ryhmä otti käyttöön vesijuoksuvyöt ja alkoivat harjoitella vesijuoksua.  Kuulin, että opetuskieli oli ruotsi joka selittänee vähäisen osallistumisen.

 

Tätä hallia voin lämpimästi suositella. Pitää mennä uudestaan paremmalla ajalla.